sesamkakor

foto: Hanna (jag)   fotograferat: 28 januari 2014   med min Canon Powershoot A2200
 
Bakade dom här kakorna för några dagar sedan, jättegoda, glutenfria och inte såå onyttiga! :)
 
sesamkakor:
- 3 dl sesamfrön
- 1,5 dl kokos eller hackade hasselnötter
- 1 dl flytande honung (det går att använda vanlig honung, men då stelnar inte kakorna, utan blir mjuka)
- 1 kryddmått salt
 
Blanda sesamfrön, salt och kokos/hasselnötter i en bunke. Tillsätt honung och arbeta blandningen tills blandningen är en fast "klump". Stek blandningen på medelhög värme (på min spis, där högsta är 9, stekte jag på 7,5). Vänd runt blandningen hela tiden, frönen bränns väldigt lätt. När honung har karamelliserats (luktar lite bränt socker då) och frönen snart får färg drar du bort kastrullen från plattan. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över. Kavla sedan blandningen så att det blir lagom tunn. När den har svalnat och du kan vända på kakan, lägg över kakan på en skärbräda och skär den i bitar. Klar!
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

intressetarfoto.blogg.se

intresset är foto

RSS 2.0